Trag fondacija: Otvoren je konkurs za prijave na program „Akademija održivosti“

Foto: tragfondacija.org

Beograd – Trag fondacija poziva organizacije civilnog društva, koje žele da unaprede svoje dugoročno finansijsko planiranje i poboljšaju svoju održivost i uticaj u zajednicama u kojima deluju, da se prijave na novi ciklus konkursa programa Akademija održivosti.

Konkurs je otvoren do 13. maja 2024. godine u 23:59 časova.

Za učešće u programu mogu se prijaviti organizacije civilnog društva registrovane u Republici Srbiji — udruženja građana i fondacije, koje postoje duže od godinu dana i čija je primarna teritorija delovanja zajednica (selo, opština, grad) u kojoj su registrovane.

Važno je da predložene inicijative za koje će se prikupljati sredstva obuhvate neku od sledećih tema:

razvoj lokalne zajednice, ljudska prava, antidiskriminacija, ženska prava i osnaživanje žena, osnaživanje mladih, socijalna inkluzija, solidarna ekonomija, zaštita životne sredine, zaštita životinja, socio-ekonomski razvoj, demokratizacija, vladavina prava, odgovornost javnih institucija i antikorupcija.

Program je prevashodno namenjen osobama koje donose odluke u svojim organizacijama i koje su u prilici da posvete vreme planiranju i aktivnom prikupljanju sredstava u kontekstu širih strateških smernica organizacije.

Detaljnije informacije o konkursu dostupne su na sajtu Trag fondacije.

Program #AkademijaOdrzivosti sprovodi se u okviru projekta Snaga aktivizma, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Projekat sprovodi Trag fondacija i partnerske organizacije CRTA, Krovna organizacija mladih Srbije, BeFem, Slavko Ćuruvija fondacija i Srpski filantropski forum, s ciljem da inspiriše građanski aktivizam u Srbiji i ojača ulogu civilnog društva u reformama koje doprinose razvoju demokratije i evropskim integracijama.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…