1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Trag fondacija: Novi konkurs u okviru programa ”Aktivne zajednice”

Trag fondacija: Novi konkurs u okviru programa ”Aktivne zajednice”

Konkurs Trag fondacija

Beograd, 02. decembar 2021. – Trag fondacija više od 20 godina sprovodi program Aktivne zajednice, u okviru kojeg je do danas podržano 688 inicijativa neformalnih grupa i udruženja u više od 200 zajednica širom Srbije.

Novi Konkurs za program Aktivne zajednice otvoren je do 19. decembra 2021. godine.

Program „Aktivne zajednice„, od samog početka, prati potrebe udruženih građana i građanki, i novčano i na druge načine ih podržava da realizuju svoje ideje koje doprinose razvoju i boljitku njihovih zajednica. Projekti koje podržava Trag fondacija nisu tematski ograničeni i plod su ideja, energije, rada i posvećenosti ljudi koji učestvuju u njima.

Trag fondacija, kroz program Aktivne zajednice, podržava udruženja građana i neformalne grupe koje:

  • pokreću i aktivno uključuju građane i građanke u svoje aktivnosti,
  • zastupaju opšte interese svoje zajednice,
  • ne postoje duže od 10 godina,
  • imaju godišnji prihod koji ne prelazi 1.200.000,00 dinara (za udruženja),
  • nemaju pristup značajnim fondovima drugih donatora ili nisu direktno povezane sa međunarodnim agencijama i fondovima,
  • nalaze se na teritoriji Srbije.

Pod neformalnim grupama podrazumevaju se grupe od najmanje troje ljudi, koje su okupljene oko rešavanja problema u zajednici i nisu formalno registrovane.

Trag fondacija veruje da zajednica nije skup pojedinaca, već da nju prvenstveno čine interakcije koje pojedinci ostvaruju zarad postizanja zajedničkih ciljeva, a koje su zasnovane na vrednostima solidarnosti, uvažavanja različitosti, ravnopravnosti i odgovornosti.

Detaljnije informacije i konkursna dokumentacija za apliciranje za podršku u okviru programa „Aktivne zajednice“ možete pronaći na sajtu Trag fondacije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…