1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Tepić pita kada će biti ukinuta SRS, radikali odgovaraju uvredama

Tepić pita kada će biti ukinuta SRS, radikali odgovaraju uvredama

Marinika Tepić

Beograd, 26. april 2018. –  Poslanica Nove stranke Marinika Tepić upitala je republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da li će pokrenuti inicijativu za ukidanje Srpske radikalne stranke (SRS), što su radikali propratili uvredama i psovkama upućenim toj poslanici.

Tepićeva je na početku rada u Skupštini Srbije pitala Zagorku Dolovac da li ima nameru da pred Ustavnim sudom inicira zabranu SRS posle presude Haškog tribunala kojom je lider radikala Vojislav Šešelj osuđen kao ratni zločinac za podstrekivanje progona naših sugrađana u Hrtkovcima.

"Šešelj predstavlja stranku koja javno negira tu presudu i spreman je da ga nadam se ne na taj način ponovi. Ovo je uslov da Dolovac pred Ustavnim sudom inicira zabranu ove političke partije koja u svom delovanju i dan danas podstiče na progon naše sugrađane nesrpske, odnosno drugačije nacionalnosti", rekla je Marinika Tepić a poslanici SRS su joj dobacivali iz poslaničkih klupa.

Ona je javnu tužiteljku Dolovac pitala i šta je učinila povodom zahteva koji je Tepićeva uputila tužilaštvu 5. decembra prošle godine da se pred Ustavnim sudom inicira zabrana delovanja organizacije Nacionalni srpski front.

Marinika Tepić je potom uputila pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i ministarki pravde Neli Kuburović: "Da li znaju da li je Dolovac živa i da li ta žena postoji i čime se bavi svih ovih meseci?".

Poslanik Demokratske stranke (DS) Radoslav Milojičić pitao je potom predsedavajućeg da li je moguće da nije hteo da reaguje na najgnusnije uvrede i pretnje koje su poslanici SRS izgovorili Tepićevoj.

"Tri puta smo mi iz DS vas molili i dobacivali da reagujete. Imam i snimak. Zaista šta bi bilo da se tako neko obrati vašoj ćerki ili nekom ko je vama blizak. Dokle mislite da radite ovakve stvari. Zar niko nema kičmu da kaže: Dosta", pitao je Milojičić.

On je ponovo zatražio snimak iz skupštinske sale na kom se, kako je naveo, može videti maltretiranje poslanice DS Aleksandre Jerkov na prošloj sednici kada su je okružili poslanici SRS i pretili joj i psovali je, i kada je neko na njenim papirima ispisao brutalne uvrede.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…