1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Tepić: Država nedvosmisleno i konkretno da pristupi suzbijanju fašizacije društva

Tepić: Država nedvosmisleno i konkretno da pristupi suzbijanju fašizacije društva

Marinika Tepić

Beograd, 15. januar 2018. – Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić uputila je otvoreno pismo u kome je pozvala nadležne državne organe da preduzmu "konkretne i nedvosmislene korake u suzbijanju dalje fašizacije našeg društva".

Navodeći da je fašizacija uzela maha tokom 2017. godina a da je postala "sve eksplicitnija kako se bliže izbori za Grad Beograd", funkcionerka Nove stranke je ocenila da se taj proces odvija "uz neskrivenu javnu podršku Aleksandra Vučića i njegove Srpske napredne stranke".

"Javna Vučićeva podrška Srpskoj desnici, njenom novoizabranom predsedniku Miši Vaciću, i odluci da izađe na izbore za Grad Beograd otvara i jedno potpuno novo pitanje na našoj političkoj sceni – legalizaciju i institucionalizaciju ekstremno-desničarskih i fašističkih organizacija, paraorganizacija i pojedinaca", navela je Marinika Tepić.

Narodna poslanica Nove stranke ranije je podnela prijavu policiji zbog, kako je navela, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.

Marinika Tepić je navela da je dobila pretnje putem serije tekstova na internet portalima i preko društvenih mreža nakon što je u skupštini postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija i to sa Mišom Vacićem".

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…