Tepić: Država nedvosmisleno i konkretno da pristupi suzbijanju fašizacije društva

Marinika Tepić

Beograd, 15. januar 2018. – Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić uputila je otvoreno pismo u kome je pozvala nadležne državne organe da preduzmu "konkretne i nedvosmislene korake u suzbijanju dalje fašizacije našeg društva".

Navodeći da je fašizacija uzela maha tokom 2017. godina a da je postala "sve eksplicitnija kako se bliže izbori za Grad Beograd", funkcionerka Nove stranke je ocenila da se taj proces odvija "uz neskrivenu javnu podršku Aleksandra Vučića i njegove Srpske napredne stranke".

"Javna Vučićeva podrška Srpskoj desnici, njenom novoizabranom predsedniku Miši Vaciću, i odluci da izađe na izbore za Grad Beograd otvara i jedno potpuno novo pitanje na našoj političkoj sceni – legalizaciju i institucionalizaciju ekstremno-desničarskih i fašističkih organizacija, paraorganizacija i pojedinaca", navela je Marinika Tepić.

Narodna poslanica Nove stranke ranije je podnela prijavu policiji zbog, kako je navela, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.

Marinika Tepić je navela da je dobila pretnje putem serije tekstova na internet portalima i preko društvenih mreža nakon što je u skupštini postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija i to sa Mišom Vacićem".

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…