TechSoup: Donacija licenciranog softvera za neprofitne organizacije na Balkanu

TechSoup Balkan

Sarajevo, 8. jul 2019. – Neprofitne organizacije širom sveta muče se sa nabavkom licenciranog softvera. Najčešći razlozi tome su generalni manjak sredstava ili male budžetske linije koje podrazumevaju nabavku tehničke opreme.

Sa druge strane, sve agresivnija regulativa, kao i takvi zahtevi od donatora primoravaju neprofitne organizacije da pronađu način finansiranja nabavke licenciranog softvera.

Upravo zbog toga i postoji TechSoup.

Ukratko, TechSoup Balkans donira licencirane softvere neprofitnim organizacijama na Balkanu

Proces donacija vrlo je intuitivan. Sve što je potrebno je registrovati organizaciju na sajtu TechSoup, a nakon što registracija bude odobrena, može se naručiti software koji je potreban registrovanoj organizaciji.

Pri naručivanju licence, plaća se administrativna naknada koja je ekvivalentna 2% do 9% komercijalne cene proizvoda i služi za održavanje programa. Plaćanje se vrši po predračunu, a sve licence dobijaju se direktno od donatora.

Pogledajte listu trenutno raspoloživih donacija. U dokumentu se nalazi i poređenje komercijalnih cena sa iznosom administrativne naknade.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…