1. Početna
  2. Vesti
  3. Evropska unija
  4. Srbija i Evropska unija
  5. Tanjug dobio od države novac na konkursu za koji Beta i FoNet nisu ni znali

Tanjug dobio od države novac na konkursu za koji Beta i FoNet nisu ni znali

Tanjug

Beograd, 19. avgust 2017. (Cenzolovka) – Novinsku agenciju Tanjug, zvanično ugašenu još 31. oktobra 2015, i dalje plaćaju građani Srbije.

Tanjug novac dobija i pre dva meseca od ministarstva na čijem je čelu bila Ana Brnabić, sadašnja predsednica Vlade, na konkursu čiji su uslovi bili zahtevni, takvi da nijedna druga agencija nije mogla da ih ispuni.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu potpisalo je pre dva meseca, 19. juna, dok je na njegovom čelu još uvek bila sadašnja premijerka Ana Brnabićugovor sa Tanjugom, prema kojem ovoj agenciji plaća 162.000 dinara mesečno za usluge produkcije, snimanja foto i video materijala i montaže.

Ugovor je potpisan na godinu dana, tako da će iz budžeta Srbije ta kuća dobiti gotovo dva miliona dinara, tačnije – 1.944.000.

Uslovi konkursa su zahtevni i – čini se – neostvarivi, pošto osim tehničkih kapaciteta koje ponuđač mora da ispunjava (3 Full HD kamere, najmanje 3 DSLR foto-aparata…), potrebno je da Ministarstvu u svakom trenutku bude dostupno pet novinara, tri fotografa i tri video-snimatelja.

Tehničke mogućnosti koje za potrebe Ministarstva mora da poseduje onaj ko bi uopšte i pokušao da sarađuje s njima, izgleda da je ispunjavao samo Tanjug jer drugih ponuda za Ministarstvo nije ni bilo, što se u ugovoru i vidi. Istina, kako Cenzolovka saznaje, potencijalna konkurencija o ovom konkursu nije ni obaveštena.

Iako je pre dve godine isto ministarstvo, kada je raspisivalo javnu nabavku za identične poslove, obaveštavalo i druge produkcije, ovog puta to nije bio slučaj.

Tekst Jasmine Dobrilovićm u celosti, možete pročitati na portalu Cenzolovka.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…