Tanja Fajon predsednica Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU

Tanja Fajon

Brisel, 26. septembar 2019. – Slovenačka poslanica Tanja Fajon je u Evropskom parlamentu (EP) izabrana za predsednicu Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji.

Tanja Fajon je izjavila da će se „najsvesrdnije posvetiti približavanju i uključivanju Srbije u EU“ i da Srbija bude „utvrđena na mapi Evrope“.

Ona je naglasila da je bitno da „Srbija nastavi da sprovodi pozitivne reforme, jer je budućnost Srbije u EU i cilj je Srbije da bude član evropske porodice“.

Moja želja i obaveza je“, podvukla je nova predsednica Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EUda u narednom razdoblju budu ostvareni opipljivi rezultati“.

Tanja Fajon je istakla da je uverena da će „zajedničkim radom biti prevaziđene prepreke i dokazano da su su reforme pravi put, a da posle teških i dugih pregovora sledi uspešan kraj“.

Za potpredsednike delegacije u ovom Odboru su izabrani slovenački poslanik Franci Bogovič i grčki parlamentarac Petros Kokalis.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…