Tačka ključanja: Podcast o aktuelnim dešavanjima u Srbiji

Podcast

Beograd, 17. septembar 2019. – Građanski protesti i lokalne inicijative nezadovoljnih građana, kao i pitanje “Gde je Vaša Tačka ključanja?” inspirisali su pokretanje podcasta “Tačka ključanja”.

Kako su saopštile Građanske inicijative, podcast “Tačka ključanja” je koncipiran kao nedeljni presek aktuelnih dešavanja u Srbiji.

Tačka ključanja” je zamišljena kao razgovor, debata sa  posmatračima, učesnicima i organizatorima protesta.

Podcast Tačka ključanja uređuje i vodi Aleksandar Gubaš, koji se od kraja osamdesetih godina prošlog veka bavi istraživanjem protesta u Srbiji.

Autori programskog koncepta su Ilir Gaši i Aleksandar Gubaš.

U prvoj epizodiTačke ključanja” objavljene  su priče o štrajku glađu stanara hotela Bristol, borbi za reke Stare planine i akcijama protiv uništavanju Košutnjaka, kao i izveštaj sa protesta “1 od 5 miliona”.

U drugoj epizodi “Tačke ključanja” objavljena je uzbudljiva priča o odbrani parkića na Banovom brdu od štetočinskih ambicija investitora, kao i reportaže sa Parade ponosa i protestne akcije podizanja spomenika Goranu Vesiću na Trgu Republike. Izveštaj sa protesta “ 1 od 5 miliona“ ovog puta je proširen osvrtom na studentsku akciju blokade Rektorata.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…