1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Svečano obeležavanja Dana ljudskih prava u Kući ljudskih prava

Svečano obeležavanja Dana ljudskih prava u Kući ljudskih prava

Foto: gradjanske.org
Beograd – Kuća ljudskih prava poziva zainteresovane organizacije civilnog društva i građane/ke na svečano obeležavanje međunarodnog Dana ljudskih prava.

 

Događaj  će se održati u petak, 9. decembra sa početkom u 17h u Kući ljudskih prava i demokratije, ul. Kneza Miloša 4, Beograd.

Iz Kuće ljudskih prava naglašavaki da je Međunarodni Dan ljudskih prava prilika za podsećanje da su ljudska prava temeljna vrednost svake moderne demokratske države, da su urođena i da je neophodno kontinuirano raditi na njihovom unapređenju i poštovanju, a kako bi se građani osećali slobodno da iznose svoje stavove bez straha da će zbog toga trpeti bilo kakve posledice i pritiske.

U okviru programa u Kući ljudskih prava biće predstavljena izložba „Nobel 22“, ispirisana aktivistima koji su ove godine nominovani za Nobelovu nagradu za mir.

Izložbom će biti predstavljeni lik i delo svakog nominovanog – Aleša Bialiatskog iz Belorusije, nevladine organizacije Memorial iz Rusije i organizacije Center for civili liberties iz Ukrajina.

Tokom događaja će se tradicionalno dodeliti i priznanja aktivistima koji su tokom godine dali svoj doprinos u promociji i zaštiti ljudskih prava.

Podsećamo, širom sveta 10. decembar se slavi kao Međunarodni dan ljudskih prava. Na taj dan 1948. godine države članice Ujedinjenih nacija jednoglasno su usvojile Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima.

Najčitanije
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…