1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Šutanovac: U Srbiji se vodi propagandni rat protiv ulaska u EU

Šutanovac: U Srbiji se vodi propagandni rat protiv ulaska u EU

Dragan Šutanovac

Beograd, 2. jul 2019. – Sad je već više nego očigledno da se u Srbiji vodi propagandni rat sa ciljem da se onemoguće dalje EU integracije i zakoči Srbija za sva vremena, rekao je bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Šutanovac je to izjavio povodom izjave nekadašnjeg načelnika Generalštaba general-pukovnika Ljubiše Dikovića o stanju u vojsci pre 2012. godine.

U tom kontekstu neophodno je prvo veličati Rusiju, kako kroz izjave oficira, političara, ali i kroz ‘soft power’ poruke filmova sa proruskim narativom, a zatim i ogaditi ‘nesposobnu Evropu’“, rekao je Šutanovac za Blic, komentarišuči intervju Dikovića za „Večernje novosti“ u kojem je rekao da je za vreme prethodne vlasti vojska praktično ostala bez avijacije i bila pred naređenjem da ide kuću na kazan.

Šutanovac je poručio da je Diković čovek daleke prošlosti koji se spletom okolnosti našao na mestu za koje nije dorastao, a sad javno pokazuje da su takve sumnje bile opravdane.

Šutanovac je rekao i da je kod Dikovića potreba da kroz svoj poltronski karakter iskaže poniznost prema aktuelnoj vlasti i da se preporuči za neku novu poziciju sa adekvatnom sinekurom, nadvladala istinu.

Prema njegovim rečima, istinu najbolje definiše predsednik Vojnog sindikata kada kaže da je stanje do 2012. godine bilo bolje nego posle.

Da se razumemo stanje nije bilo idealno, ali je sve vreme unapređivano i nikome nije padalo na pamet da, recimo, smanjuje plate vojsci“, rekao je Šutanovac.

Šutanovac se osvrnuo i na žaljenje Dikovića što se Vojska SRJ nije suočila sa NATO na Kosovu i Metohiji.

General Diković bestidno izražava žaljenje što rat na Kosovu nije okončan kopnenom invazijom NATO snaga, jer, kako on kaže, mi taj rat ne bismo izgubili. Kao da nije bilo dovoljno žrtava i materijalnog razaranja, kao da Srbija nije poražena i bez kopnene invazije“, rekao je Šutanovac.

On je istakao da se retorika kakvu niko od odgovornih ljudi nije izgovarao ni te 1999. godine danas prenosi kroz medije koji su upamćeni kao ratnohuškački, a čija ideološka potka upravo radi na tome da se Srbija izoluje i vrati u devedesete.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…