Šutanovac: Jake demokrate znače siguran poraz Aleksandra Vučića

Dragan Šutanovac

Beograd, 11. februar 2018. – Lider Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je da su predstojeći izbori u prestonici grudva snega koja će pokrenuti lavinu demokratih promena u Srbiji.

"Jake demokrate Beogradu znače sigurne promene u celoj Srbiji, jake demokrate znače siguran poraz Aleksandra Vučića", poručio je Šutanovac okupljenima u Hali sportova na Novom Beogradu, kojh je bilo oko 4.500 prema proceni organizatora.

Šutanovac je naveo da je "agresija aktuelnog režima" u Beograd uvela strah, beznađe, kriminal, bahatost i nekulturu, a da demokratska opozicija na listi "Da oslobodimo Beograd" treba ponovo da uvede evropske, moderne vrednosti.

Listu "Da oslobodimo Beograd" osim Demokratske stranke, čine i Socijaldemokratska stranka, Nova stranka i Zelena ekološka partija, a na skupu je predstavljeno 110 ljudi koji su kandidati za odobrnike u skupštini Grada.

"Izbori 4. marta, nisu izbori samo za Beograd, već za celu Srbiju, to su vrata za slobodu i demokratiju", rekao je Šutanovac.

Govoreći o konkretnim planovima, on je kazao da će ''pomoći mladim bračnim parovima tako što će se graditi nova obdaništa, a za svako dete za koje ne bude mesta u vrtiću, da će grad subvencionisati njihov boravak u privatnim obdaništima.

Dodao je i da mnogi predlažu besplatne udžbenike, a da se oni zalažu za digitalne udžbenike u školama. 

Istakao je da će, ukoliko pobede na izborima, penzionerima vratiti penzije koje su im "ukrali za skupe fontane i jarbole", kao i da će vojsci vratiti dostojanstvo, zaposlenima u policiji povećati plate i državnim službenicima omogućiti karijerno napredovanje. 

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je Šutanovca da nakon pobede na izborima u Beogradu, okupi sve stranke demokratske orijentacije. 

"Imamo posla sa opasnim ljudima i zato je ova borba velika i jedini odgovor je ujedinjenje prodemorkatske opozcije koja je verovala u građanske vrednosti", ocenio je Tadić.

On je istakao da je svako ko podržava Srpsku naprednu stranku neprijatelj demokratije i slobode, ali i ljudske normalnosti.

"Evo nas okupljenih u borbi za normalnost, jer nije normalno da neko ko se zalaže za mir u regionu, preti raketama dalekog dometa, nije normalno da neko ko kaže da je predsednik svih građana vređa ljude i političke protivnike", kazao je Tadić.

Lider Nove stranke Zoran Živković kazao je da će lično kontrolisati regularnost izbora u Beogradu, kako ne bi došlo do izbornih krađa, jer će u suprotnom biti "ne 5. oktobra, već 5. marta".

"Korov raste svuda u svetu, ali se u Beogradu i Srbiji i zaliva", kazao je Živković.

Predsednik Zelene ekološke partije Dejan Bulatović rekao je da je učestvovao u demonstracijama 1996. i da su bile potrebne četiri godine da se "oteraju u prošlost, oni koji su građane uveli u tamu".

"Osvetićemo Zorana Đinđića, a Dragan Šutanovac biće novi gradonačelnik, siguran sam", kazao je Bulatović.

Na skupu u Hali sportova govorili su prva na listi "Da oslobodimo Beograd" Vesna Rakić Vodinelić i drugi čovek te liste Marko Đurišić, a okupljenima se obratio gradonačelnik Skoplja Petre Šilegu i bivša poslanica Rada Trajković.

Petre Šilegu je poručio da očekuje da će demokrate osloboditi Beograd i Srbiju, kao što su oni (Socijaldemokratski savez Makedonije) oslobodili Makedoniju, i da veruje da će sa Šutanovcem, kao kolegom gradonačelnikom, uskoro popiti kafu u Skoplju.

Rada Trajković je rekla da je doputovala sa Kosova da prisutne moli da oslobode Beograd, jer, kako je kazala, nema slobodne Srbije, bez slobodnog Beograda.

Pedizbornom skupu prisustvovao je i jedan od osnivača Demokratske stranke Dragoljub Mićunović, košarkaški trener Dušan Vujošević, sociloškinja Vesna Pešić, glumac Branislav Lečić.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…