Šutanovac: Glavni zadatak Demokratske stranke je oslobađanje institucija od samovolje pojedinaca

Dragan Šutanovac

Beograd, 22. januar 2018. – Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je , povodom pretnju glavnom uredniku Novinske agencije Beta Draganu Janjiću, da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja da "ljudima crta mete" i to samo nekoliko dana nakon ubistva čoveka od koga su na isti način pravili metu. 

"Zabrinjavaju pretnje i Draganu Janjiću i (predsedniku NUNS-a) Slaviši Lekiću, opoziciji i svim ljudima koji razumeju vreme u kome živimo, imaju hrabrosti da iznesu stav i koji su podsetili na sve ono šta je Vučić i njegova kamarila govorila o Oliveru Ivanoviću pre samo nekoliko meseci. Danas se najbolje pokazuje da nijedna pretnja nije bezazlena i upravo su pretnje dokaz da je pritisak sve veći i da je Vučić govor mržnje institucionalizovao kao odnos prema svima koji nisu deo režima", naveo je on.

Šutanovac je u saopštenju ocenio da "nijedna režirana predstava" ne može da skrene pažnju sa činjenice da živimo u zemlji u kojoj se ubijaju političari i u kojoj se svakodnevno dešavaju ubistva na ulicama.

"Ovakva vlast postoji sve dok proizvodi neprijatelje i baš zato je odgovornost za atmosferu u kojoj se traži sledeća žrtva na Aleksandru Vučiću lično. Ovaj mračan period će se pamtiti samo po nasilju, režiranim predstavama i režiranim napadima", dodao je Šutanovac.

Lider DS je rekao da je glavni zadatak te stranke oslobađanje institucija od samovolje pojedinaca i da od toga neće odustati nikada.

"Danas pozivamo sve nadležne institucije da reaguju, ispitaju sve navode i zaštite i Dragana Janjića i Slavišu Lekića i sve ljude kojima se preti. Reakcija institucija jedini je način da se očuva čast institucija Srbije i svih poštenih ljudi koji u njima rade", naveo je Šutanovac.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je ranije da pojedinci na društvenim mrežama otvoreno pozivaju na linč Dragana Janjića, koji je i potpredsednik NUNS-a.

Direktan povod za pretnje Janjiću bila je njegova ocena da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano a pretnje su stizale sa sponzorisanih stranica na društvenim mrežama.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…