1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Šutanovac: Dikovićeve tvrdnje o topljenju tenkova demantovali i rukovodioci železare i stručnjaci

Šutanovac: Dikovićeve tvrdnje o topljenju tenkova demantovali i rukovodioci železare i stručnjaci

Dragan Šutanovac

Beograd, 4. jul 2019. – Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac osporio je tvrdnje bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića o lošem stanju u vojsci pre 2012. godine.

Šutanovac je nedavno komentarisao izjave nekadašnjeg načelnika Generalštaba general-pukovnika Ljubiše Dikovića o stanju u vojsci pre 2012. godine.

On je u autorskom tekstu za Vreme naveo da Dikovićeve tvrdnje o topljenju tenkova u Železari Smederevo izazivaju podsmeh jer ih je demantovalo rukovodstvo železare, a i stručnjaci koji su objasnili da se tenkovi prave od legiranih čelika koji se ne mogu topiti u pećima te železare.

Njegova izjava da žali što se Vojska Jugoslavije nije kopneno sudarila sa američkim marincima, francuskim legionarima ili britanskim Gurkama u potpunosti daje za pravo Čerčilu koji je rekao „Rat je suviše ozbiljna stvar da bi se poverio generalima„, napisao je Šutanovac.

Bivši ministar tvrdi da je Diković izneo neistine i kada je rekao da je stanje u  vazduhoplovstvu bilo katastrofalno.

Istina je da je 2006. godine država izdvojila 30 miliona evra za remontovanje pet aviona „Mig 29“. Svi remonti su realizovani do kraja 2008. godine, a garancija za radove je iznosila 10 godina„, naveo je on.

Šutanovac je u tekstu naveo da je Diković, na svoju inicijativu, prisustvovao mitingu Borisa Tadića u Požegi i da je na sastanku predsednika sa generalskim korom „na opšte iznenađenje“ izjavio da on lično i svi generali podržavaju Tadića.

Diković tvrdi da je vojska bila pred naređenjem da ide kući na kazan, a na internetu je veoma lako pronaći njegove govore iz tog vremena gde su mu omiljene tvrdnje bile da je vojska izvršila sve postavljene zadatke, te da su sve teškoće prevaziđene„, ocenio je Šutanovac u tekstu za „Vreme“.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…