1. Početna
  2. Društvo
  3. Pravosuđe
  4. Sudija u Čačku razrešen zbog skrivanja predmeta

Sudija u Čačku razrešen zbog skrivanja predmeta

sudijski čekić

Vrhovni savet sudstva smenio sudiju Prekršajnog suda u Čačku Miodraga Plazinića zbog toga što je pokušao da sakrije 33 izvršna predmeta kako bi zastareli, rečeno je agenciji Beta u sudu. 

Plazinić je smenjen "zbog teškog disciplinskog prekršaja" zato što je neopravdano odugovlačio postupak izvršenja u predmetima sa kojima je kao izvršni sudija bio zadužen godišnjim rasporedom predmeta za 2014. godinu".

Reč je o 33 predmeta, od kojih je kod četiri u trenutku kada su pronađeni nastupila zastarelost. 

Na disciplinske prekršaje sudije Plazinića ukazivali su prošle godine zaposleni u Prekršajnom sudu u Čačku, koji su obavestili Vrhovni savet sudstva o nestanku deset izvršnih predmeta iz 2012. i 2013. godine koji se odnose na saobraćajne i privredne prekršaje za koje su propisane novčane kazne.

Predsednica Prekršajnog suda u Čačku Danka Đorđević podnela je početkom juna prošle godine Visokom savetu sudstva prijavu protiv Plazinića.

Ona je tada izjavila novinarima da je u saradnji s policijom izvršena rekonstrukcija nestalih predmeta i da će postupci protiv prijavljenih građana biti sprovedeni.

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…