Stipendije kineske vlade

Peking, Kina

Kineska vlada dodeljuje stipendije studentima za bachelor, master i doktorske studije. Stipendija pokriva sve troškove školarine.

Ukoliko konkurišete za bachelor diplomu, morate imati manje od 30 godina, a kandidati za master studije moraju imati manje od 35 godina.

Kandidati za doktorske studije moraju imati manje od četrdeset godina, a kandidati za napredne studije moraju imati diplomu osnovnih studija i manje od pedeset godina. Kriterijumi za znanje engleskog jezika zavise od akademskog programa za koji se prijavljujete.

Za prijavu je neophodno da dostavite diplomu i spisak ocena, popunjen prijavni obrazac koji možete popuniti ovde.

Ukoliko konkurišete za neki od umetničkih programa, potrebno je da dostavite vaš portfolio.

Sva potrebna dokumenta treba dostaviti kancelariji kineske vlade koja je zadužena za slanje međunarodnih studenata u Kinu ili kineskim diplomatskim misijama u matičnim zemljama kandidata.

Sve prijave pregledaće institucije visokog obrazovanja u Pekingu i proslediti ih kancelariji za stipendiranje kineske vlade.

Izvor: Mladiinfo MNE

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…