1. Početna
  2. Vesti
  3. Svet
  4. Stejt Department: Razočarani smo presudama za paljenje ambasade SAD

Stejt Department: Razočarani smo presudama za paljenje ambasade SAD

Stejt department

Vašington, 16. novembar 2017. – Stejt Department saopštio je da je razočaran presudom Višeg suda u Beogradu za paljenje ambasade SAD u februaru 2008. godine posle mitinga "Kosovo je Srbija".

"Razočarani smo presudama za paljenje ambasade SAD u Beogradu 2008. Nijedan od optuženih nije osuđen na zatvorsku kaznu, bez obzira na to što je jedna osoba poginula, a materijalna šteta je ogromna", naveo je portparol američkog Stejt departmenta.

Viši sud u Beogradu u prvostepenoj presudi osudio je četvoricu muškaraca na uslovne kazne zatvora od pet i šest meseci, dok su trojica oslobođena optužbi.

"Važno je da se pravdi privedu ne samo oni koji su učestvovali u napadu, već i oni koji su bili na vlasti i naredili povlačenje policije sa punktova u blizini ambasade", naveo je portparol i dodao da Vašington čeka početak suđenja petorici policajaca.

Portparol Stejt departmenta dodao da je američka ambasada u Beogradu blisko sarađivala sa srpskim vlastima u istrazi.

"Nastavićemo da na ovom slučaju sarađujemo i sa Vladom Srbije, kao i sa policijom", navedeno je u odgovoru Stejt Departmenta.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…