Stefanović za očuvanje koalicije sa beogradskih izbora, kao i za proširenje opozicionog okupljanja

Borko Stefanović

Beograd, 18. mart 2018. – Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da je neophodno sačuvati koaliciju koja je na beogradskim izborima podržala Dragana Đilasa, ali i proširiti opoziciono okupljanje.

"Potrebno je napraviti čvršći savez od koalicije. One snage koje ne budu zajedno sa nama neće dobro proći na izborima pod ovim užasnim uslovima", rekao je Stefanović za portal Komentar-pres upitan da li koalicija oko Đilasa ima potencijal da okupi celu opoziciju.

On je kazao da je u situaciji kada vlast "davi" zemlju i "ukida sve slobode", kad "izmišlja" još jednu rekonstrukciju da "zamažu oči pred kolapsom životnog standarda i praznim novčanicima građana", besmisleno misliti da građani žele ideološke i lične razlike.

Bivši funkcioner Dveri i lider Narodne mreže Vladan Glišić rekao je da mu je bliži Aleksandar Šapić od Đilasa, ali da pre ujedinjena opozicije treba utvrditi oko čega se ujedinjuje i kakav je na primer stav o Kosovu ili NATO-u.

"Ako postoji saglasnost onda je ujedinjenje dobro. S druge strane Srbiji nije potrebna frontovska podela i atmosfera građanskog rata u kojoj su vlast i opozicija smrtni neprijatelji", rekao je Glišić.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ranije je za portal rekla da koaliciju koja je podržala Đilasa "treba čuvati kao oči u glavi".

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…