Stano: Hoti i Vučić 12. jula u Briselu

Peter Stano

Brisel, 06. jul 2020. – Premijer Kosova i predsednik Srbije sastaće se 12. jula u Briselu, najavio je portparol Evropske komisije Peter Stano.

Stano je rekao da je to nastavak dijaloga na visokom nivou uz posredovanje EU i prvi sastanak od novembra 2018.

Domaćin sastanka je visoki predstavnik EU Borel, a posrednik u pregovorima specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Lajčak, rekao je Stano.

Na sastanku će, dodao je, biti obnovljena rasprava i rad na postizanju sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova po svim otvorenim pitanjima.

Odgovarajući na pitanja novinara, Stano je rekao da nije slučajno što se dijalog Beograda i Prištine obnavlja dva dana posle virtuelnog francusko-nemačkog samita već je to „logičan sled događaja„.

Sve što činimo kao EU i kao zemje članice činiće se sa zajedničkim ciljem da se pokrene dijalog. Nije koincidencija što se dijalog nastavlja u nedelju, posle virutuelnog samita sa liderima Francuske, Nemačke i EU„, rekao je.

On je dodao da su u pitanju „komplemnetarni događaji, deo procesa koji pokazuje podršku EU i njenu želju da  olakša taj proces„, prenosi Euractiv.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…