1. Početna
  2. Društvo
  3. Šta kada ti kasni? Šta ako ti kasni tri meseca?

Šta kada ti kasni? Šta ako ti kasni tri meseca?

Cilj kampanje P(B)ravo za mame je da zaposlene majke dobijaju naknadu tokom porodiljskog odsustva, direktnom isplatom iz budžeta Republike Srbije.

Cilj kampanje P(B)ravo za mame je da zaposlene majke redovno dobijaju naknadu tokom trajanja porodiljskog odsustva, direktnom isplatom iz budžeta Republike Srbije na njihove račune, umesto sa računa poslodavaca.

Cilj kampanje ostvarićemo promenom Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koja će, s jedne strane omogućiti da zaposlene majke više ne čekaju po nekoliko meseci na isplatu prve naknade posle porođaja.

S druge strane, ovom promenom poslodavci će biti rasterećeni birokratske procedure u vezi sa ostvarivanjem porodiljske naknade čime će se zaustaviti loša praksa kreditiranja države. Kampanju su pokrenula 3 udruženja građana: Srbija u Pokretu, Roditelj i Centar za mame.

Da bismo došli do ovog cilja, organizovaćemo 250 trudnica i majki sa bebama da javno razgovaraju sa svakim od 250 poslanika i ubede ih sa svojim ličnim iskustvom da je potrebno promeniti zakon. Takođe, kako je promena zakona u interesu privrede, očekujemo i podršku minim 80 poslodavaca.

Pridružite nam se, zatražite P (B)ravo za mame!

Izvor: P(B)ravo za mame

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…