Social Club: Novo mesto za druženje, kulturu i umetnost

Beograd, 08. decembar 2016. (Srbija u pokretu) – U prepunom klubu Petak (Lomina 14, Beograd) otvoren je  Social Club, mesto za kulturu druženje i umetnost.

Tom prilikom nagrađivani glumac Uroš Milojević odigrao je predstavu Glumac sam glumac SAM glumc po tekstu Zijaha Sokolovića i otvorio sezonu brojnih kulturnih događaja koje klub planira da organizuje, uključujući izložbe, književne večeri i nove forme promovisanja stvaralaštva mladih umetnika.

Posebnu draž klubu daje njegov regionalni karakter, jer se među pokretačima nalaze Jelena Radivojević iz Beograda i glumci Rifat Rifatović iz Novog Pazara, odnosno Uroš Milojević iz Niša.

Okupljanja su za sada predviđena jednom mesečno, a kada se oformi stalna publika mogu se očekivati i češći susreti.

Mada klub Petak prepoznaju kao svoju bazu, pokretači Social Cluba najavljuju saradnju i sa drugim kafićima i galerijama.

Ulaz na sve događaje biće besplatan, ali će posetioci imati mogćnost da plate izlaz, ukoliko procene da je kulturni sadržaj bio vredan njihovog vremena.

Social Club zasniva se na ideji da je kultura temelj svega i da bez nje nema razvoja. Svi koji žele da saznaju više o aktivnostima ovog kluba mogu da pišu na e-mail socialclubsup@gmail.com, ili da posete njegovu zvaničnu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…