1. Početna
  2. Vesti
  3. SNS najviše potrošila na kampanju

SNS najviše potrošila na kampanju

Nemanja Nenadić

Političke partije u Srbiji su na propagandu u predizbornoj kampanji pred vanredne parlamentarne izbore, održane 16. marta, utrošile između 12 i 13 miliona evra.

Po potrošnji za izbornu kampanju na televizijama vodi SNS a slede SPS i URS, dok SPS predvodi potrošnjom za bilborde. Gledano po promotivnim aktivnostima funkcionera tokom predizborne kampanje vodi funkcionerka SNS, ministarka energetike Zorana Mihajlović sa 36 takvih aktivnosti a sledi sekretar Privremenog veća u Beogradu Goran Vesić (32).

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić se u promotivnim aktivnostima pojavio 17 puta. Transparentnost je upozorila na kombinovanje državnih i partijskih aktivnosti u toku iste posete kao na redovnu pojavu u kampanji.

Srpska napredna stranka (SNS) je najviše uložila u propagandu u predizbornoj kampanji – oko 4,4 miliona evra, procena je iz 21. marta predstavljenog monitoringa organizacije Transparentnost Srbija.

Za spotove na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, Studiju B i Televiziji Vojvodine utrošeno je između 10 i 11 miliona evra, a na bilborde u Beogradu oko 2,2 miliona evra.

Opširnijje na portalu euractiv.rs

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…