SKGO: Nagrade za drugačije od drugih

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) nagradila je osam novinara i novinarki na medijskom konkursu "Drugačije od drugih" za najbolje priloge o praksi u lokalnoj samoupravi.

Za najbolje priloge u kategoriji Evropske integracije na lokalnom nivou nagrade su dobili novinarka RTS Tamara Tankosić za prilog "Upravljanje IPA fondovima test za državnu upravu" i novinarka kraljevačke KATV Jelena Lešević za prilog "Evropski službenici u lokalnim samoupravama".

U kategoriji Zaštita životne sredine na lokalnom nivou nagrađeni su Nemanja Stanković, novinar Prve TV, za reportažu o reci Jošanici i Bratislav Ilić, novinar TV B92, za prilog "Nelegalna seča šuma na jugu Srbije".

U kategoriji Rodna ravnopravnost na lokalnom nivou nagrađen je tekst "U privatnike ih najčešće muka tera", novinarke Nedeljnih kragujevačkih novina Marije Obrenović i prilog "Bračni par pletilje", novinara RTS Predraga Stojkovića.

Za medijske radove u kategoriji Unapređivanje poslovnog okruženja na lokalnom nivou, nagrađeni su novinarka TV Lav iz Užica Biljana Kuzmanović za prilog Nemački jezik u OŠ Kralj Petar" i novinarka Radija Novi Sad Nevena Vrtulek za radijski prilog "Kancelarija za smanjenje siromaštva".

Generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić istakao je da je cilj konkursa veća medijska vidljvost lokalnih samouprava, dok je predsednik Žirija, glavni urednik Blica Veselin Simonović ocenio da je kvalitet novinarskih radova prispelih na konkurs bio na visokom nivou.

Na konkurs SKGO, koji je trajao od 1. marta do 31. avgusta, stigle su 72 prijave.

Pored Simonovića, u Žiriju su bili Zoran Panović, glavni i odgovorni urednik Danasa, Ivan Cvejić, glavni i odgovorni urednik novinske agencije Beta, Nada Gogić, urednica u RTS, Suzana Trninić, urednica u B92, Zoran Baranac, urednik Prve TV i Zoran Sekulić, direktor Novinske agencije FoNet.

Medijski konkurs "Drugačije od drugih" realizovan je u okviru programa "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija" koji SKGO sprovodi uz podršku Kraljevine Švedske.

Izvor: Medija centar Beograd/Fonet

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…