SKGO: Direktna podrška gradovima i opštinama

Stalna konferencija gradova i opština - SKGO

Beograd, 12. decembar 2016. – Stalna konferencija gradova i opština poziva sve zainteresovane članice da se prijave za pakete podrške gradovima i opštinama u sledećim tematskim oblastima: 

  1. Unapređenje poslovne klime 
  2. Prevencija i upravljanje vanrednim situacijama
  3. Zaštita životne sredine

Paket podrške predstavlja skup aktivnosti prilagođen lokalnim potrebama i kreiran tako da pomogne izabranim lokalnim samoupravama u rešavanju konkretnog problema ili ostvarenju određenog cilja, saopšteno je iz SKGO.

Ovi paketi treba da pomognu lokalnim vlastima u podizanju nivoa efikasnosti rada, unapređenju kapaciteta i pružanju usluga na inovativan, efikasan i održiv način, u skladu sa EU standardima. 

Paketi podrške obuhvataju neposredan angažman stručnjaka, obuke, radionice, seminare, kao i druge vidove podrške gradovima i opštinama u jednoj od tri ponuđene tematske oblasti.

U okviru paketa podrške posebna pažnja biće posvećena međusektorskim aspektima – evropskim integracijama,  rodnoj ravnopravnosti i dobroj upravi, uključujući i unapređenje transparentnosti i borbu protiv korupcije.

Detaljnije informacije o ovom pozivu možete pronaći na sajtu Stalne konferencije gradova i opština.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…