Šinković: Tabloidima ništa nije sveto, sve im se dozvoljava

Norbert Šinković

Beograd, 09. januar 2020.  – Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Norbert Šinković izjavio je da je ispod svakog profesionalnog i ljudskog nivoa ono što su tabloidni mediji uradili objavljujući detalje monstruzonog zločina u kojem je žrtva bila devojčica Monika Karimanović.

Ovo samo pokazuje da tabloidima ništa nije sveto i da im se sve dozvoljava. To je pokazatelj do koje mere je naše društvo moralno devastirano i do koje mere ide bestidnost ovih takozvanih medija“, rekao je Šinković agenciji Beta.

Dodao je da je „posebno užasno“ da ni nevladin sektor a ni ostali važni činioci u društvu nisu reagovali i osudili ovo što se dešava na medijskoj sceni.

To je pokazatelj da ne razumemo šta je uloga medija i građana u kreiranju javne debate i da građani ne razumeju da upravo u ovakvim situacijama stanu u odbranu profesionalnog novinarstva i da traže odgovornost“, kazao je Šinković.

Dodao je da je posebno važno da se podseti da isti ti mediji na različitim konkursima za sufinansiranje dobijaju sredstva iz budžeta, iako svakodnevno krše Kodeks novinara Srbije, o čemu svedoče sve analize Saveta za štampu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…