1. Početna
  2. Vesti
  3. Šibicari dobili zasluženi šamar u Makedoniji

Šibicari dobili zasluženi šamar u Makedoniji

Ivica Dačić, Aleksandar Vučić

Novi Sad 30. avgust 2017. (Autonomija) – Od Miloševićevih i Šešeljevih đaka – u odnosu na učitelje, uloge su zamenjene, pa je šešeljevac Vučić osioni kolovođa, a miloševićevac Dačić bespogovorni epigon – svašta se može očekivati.

Samo ništa dobro, ne samo za Srbiju nego i za region. Njihovoj oholosti nema kraja. Umišljaju da je Srbija i dalje u poziciji da se bahati, i drugima u regionu kroji kapu i uništava živote.

Nema naroda iz bivše nam države s kojim Srbija, pod vlašću nacionalista i upropastitelja, nije u sukobu. Sa Hrvatima, sa Bošnjacima, sa Crnogorcima, sa Albancima… Činilo se da su Makedonci nekako ostali mimo fokusa „državotvornih“ brutalnosti srpskih nacionalista, što zbog mudrosti Kire Gligorova, što zbog pomanjkanja rušilačkih resursa angažovanih na drugim stranama. Iako se i u Makedoniji sve vreme mešetarilo preko Srpske pravoslavne crkve i zna se kojih službi.

Jedino su se Slovenci – koji su na početku Miloševićevih ratnih bestijalija itekako pokazali zube – spasili beogradskog političkog i svakog drugog nasilja, pa se sada odmaknuti od „regiona“ prema ovdašnjim političarima drže, je li, korektno. Odnosno, podalje, oprezno, ne skidajući rukavice jer znaju s kim imaju posla.

Tekst Pavla Radića u celosti možete pročitati na portalu Autonomija.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…