1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Sergej Trifunović izabran za novog predsednika pokreta Slobodnih građana

Sergej Trifunović izabran za novog predsednika pokreta Slobodnih građana

Sergej Trifunović

Beograd, 26. januar 2019. – Sergej Trifunović izabran je za novog predsednika pokreta Slobodnih građana.

On je sa 60 odsto osvojenih glasova na izbornoj skupštini koja je trajala skoro šest sati pobedio protivkandidata Aleksandra Olenika.

Članovi PSG tajnim glasanjem izabrali su i dva člana predsedništva Petra Miletića i Lidiju Martinović.

Izbor novog predsednika PSG usledio je mesec dana pošto je Saša Janković podneo ostavku na tu funkciju.

Novi predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je da će se zalagati za ujedinjavanje opozicije, ali da to ne znači da će postati deo Saveza za Srbiju.

Ono na čemu ću ja lično raditi je ujedinjenje opozicije u svakom smislu. Ono što je sigurno jeste da nećemo ući u Savez za Srbiju, jer to nije volja ljudi u PSG, ali to ne znači da ne treba da sarađujemo“, kazao je Trifunović novinarima nakon što je izabran za novog lidera PSG.

On je kazao da o saradnji već razgovara sa kraljevačkim Lokalnim frontom, čiji su članovi nedavno pešačili od Kraljeva do Beograda kako bi učestvovali na protestu povodom godišnjice ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Treba stvarati lokalne odbore po Srbiji i ne samo to, čak iako nisu lokalni odbori PSG treba pospešivati stvaranje lokalnih frontova. Ja ne znam šta fali čoveku u Smederevskoj Palanci, to mora da mi nacrta neko iz Smederevske Palanke“, kazao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, kadrovska politika, dovođenje starih i novih članova biće prioritet u njegovom radu.

Sve počinje sa ljudima, da imate s kim da radite a onda da u toj saradnji nastane nešto što se jako lepo zove Pokret slobodnih građana. Želim da oslobodim ljude mraka, straha, beznađa. Osvestiti ljude i vratiti im dostojanstvo da jesu slobodni građani“, kazao je on.

Trifunović je naveo i da je odlučio da uđe u politiku i da „uništi sebi život“ jer su neophodna nova lica, a on će se potruditi da dovede i druga nova lica.

PSG je osnovan u maju 2017, nakon što je Saša Janković na predsedničkim izborima kao kandidat grupe građana „Za Srbiju bez straha“ osvojio oko 15 odsto glasova birača. Međutim, od osnivanja do danas veći broj istaknutih ličnosti napustio je PSG zbog neslaganja sa politikom lidera.


 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…