Seminari za nadzor javne potrošnje

12. septembar 2016. – Koalicija za nadzor javnih finansija objavila je poziv za predstavnike građanskog društva učešće na tri trodnevna seminara i u periodu oktobar – decembar 2016. godine.

Seminari će biti prilika da se predstavnici građanskog društva prošire znanja iz oblasti javne potrošnje. Prilikom odabira učesnika, najvažniji kriterijum biće motivacija za učešće, ali i mogućnost da se doprinese zajednici kada je u pitanju rešavanje problema korupcije i nedostatka transparentnosti u javnoj potrošnji.

 Troškovi prevoza, smeštaja i ishrane učesnika u potpunosti su pokriveni od strane organizatora. 

Svi zainteresovani za učešće na seminaru mogu se prijaviti tako što će popunjen prijavni formular dostaviti na elektronsku adresu office@topcentar.org.rs do 30. septembra 2016. godine.

Izabrani kandidati biće obavešteni o rezultatima konkursa do 07. oktobra 2016. godine. 

Seminare organizuje Toplički centar za demokratiju i ljudska prava zajedno sa Udruženjem tužilaca Srbije i Užičkim centrom za ljudska prava i demokratiju u okviru projekta „Građansko društvo i pravosuđe: ka više transparentnosti i borbe protiv korupcije u javnoj potrošnji‟, čiju je realizaciju podržala Delegacija Evropske unije u Srbiji kroz program Evropska inicijativa za demokratiju i ljudska prava.

Organizatori navode da je predviđeno sprovođenje niza aktivnosti u cilju unapređenja znanja i veština predstavnika građanskog društva, tužilaca, sudija i predstavnika nezavisnih institucija u oblastima javne potrošnje koje su zbog nedorečenog pravnog okvira i niskog nivoa transparentnosti visoko izložene korupciji. 

Javno-privatna partnerstva, međudržavni sporazumi, državna pomoć i javne nabavke, oblasti su u kojima će, realizacijom projektnih aktivnosti, biti proširen prostor delovanja organizacija građanskog društva, pravosuđa i nezavisnih institucija kada su u pitanju vladavina prava i antikorpucijske mere, poručuju iz Koalicije za nadzor javnih finansija. 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…