Sejdinović: Nismo dogovorili da se vratimo u radnu grupu, već da se dogovaramo

Nedim Sejdinović

 Beograd, 23. maj 2018. –  Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je da nije tačna informacija da se medijska udruženja vraćaju u radnu grupu za izradu medijske strategije.

Sejdinović kaže da su se na sastanku sa premijerkom dogovarali da li postoje mogućnosti da zajedno rade, kroz formiranje potpuno nove radne grupe.

On je agenciji Beta rekao da je otvoren dijalog i da su medijska udruženja izrazila želju da se paralelno, kroz koordinaciono telo, radi i na rešavanju brojnih aktuelnih medijskih problema, koji se odnose i na nesprovođenje postojećih medijskih zakona.

Sejdinović je rekao da je razgovor sa premijerkom bio konstruktivan, da je Vlada Srbije kazala da postoji politička spremnost, ali da medijska udruženja "ne žele da budu neka vrsta alibija za izradu medijske strategije, a da se aktuelni problemi ne rešavaju".

"Veliko je pitanje da li raditi na medijskoj strategiji, ako se paralelno ne radi na aktuelnim problemima", rekao je Sejdinović.

On je dodao da je veoma "rečito" odsustvo mininistra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića i državnog sekretara za informisanje Aleksandra Gajovića.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Udruženja novinara Srbije, Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Asocijacije medija, Lokal presa, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, Asocijacije onlajn medija, RAB Srbija i Sindikata novinara Srbije, kao i savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…