Sedamdeset pet godina izdavačke kuće Atlantic Records

Foto: mascom.rs

Beograd – Izdavačka kuća Mascom specijalnim izdanjima i posebnim edicijama u ponudi obeležava sedamdeset pet godina postojanja izdavačke kuće Atlantic Records.

Izdavačku kuću Atlantic Records osnovali su u Njujorku 1947. godine Ahmet Ertegun i Herb Abramson.

Prvih dvadeset godina Atlantic je bio specijalizovan za plasiranje džez, R&B i soul muzike objavljujući albume autora kao što su: Aretha Franklin, Ray Charles, Wilson Pickett, Sam And Dave, Ruth Brown ili Otis Redding. Od 1967. godine Atlantic Records postaje deo Warner Music porodice proširujući svoja muzička interesovanja na rok, pop i progresivni rock. U tom periodu objavljene su epohalne ploče bendova poput: Crosby, Stills, Nash & Young, Led ZeppelinYes.

Sledeći tu ideju Atlantic Records ove godine slavi 75 godina postojanja što obeležava serijom reizdanja kultnih albuma iz svog kataloga. Reč je o limitiranoj seriji ekskluzivnih izdanja koja su povodom jubileja štampana na prozirnim i obojenim vinilima.

Atlantic Records i danas ima reputaciju prestižnog lejbla koji sa jedne strane neguje novu generaciju američkih i britanskih artista (Bruno Mars, Cardi  B, Charlie Puth, Ed Sheeran, Ava Max, Oliver Tree, Paramore, Charli XCX, GAYLE…), a sa druge je čvrsto ukorenjen u tradiciju podsećajući na tekovine rokenrol i pop muzike.

Kao deo proslave 75. godišnjice Atlantic Records će izdati 90 izdanja koja obuhvataju celokupnu istoriju kompanije, od njenih početaka do danas.

Ova serija obuhvata kultne i hvaljene albume u gotovo svim popularnim muzičkim žanrovima, uključujući specijalna izdanja i mnoga koja nikada nisu bila objavljena na vinilu.

Specijalna izdanja je odabrao predsednik i izvršni direktor Atlantic Records-a, Krejg Kalman (Craig Kallman) koji se smatra jednim od najpoznatijih audiofila na svetu, sa ličnom kolekcijom vinila koja sada broji preko dva miliona LP ploča. Povodom značajnog jubileja Kalman je rekao: „Naša 75. godišnjica nam je pružila priliku da ponovo proživimo neverovatan opseg i kvalitet muzike koju je Atlantic objavio tokom decenija. Ovih 90 albuma nisu samo izuzetno muzičko putovanje kroz godine, već i jedno putovanje koje odražava niz značajnih društvenih promena“.

Albume poput: Ava MaxHeaven & Hell (Clear Vinyl)„, Velvet UndergroundLoaded (Limited Purple Vinyl)„, Bruno Mars24k Magic (Limited Clear Vinyl)„, Charlie PuthNine Track Mind (Clear Vinyl)„, Otis ReddingOtis Blue/Otis Redding Sings Soul (Atlantic 75 Limited Clear Vinyl)“ ili Gucci ManeMr. Davis (Clear Vinyl)“ potražite u MASCOMSTORE radnjama (Čumić, Ušće i Galerija) kao i u online shopu na mascom.rs.

U ovom trenutku u sekciji preorder na mascom.rs iz ponude “Atlantic 75” nalaze se albumi ColdplayA Head Full of Dreams (Recycled Vinyl)„, Led ZeppelinLed Zeppelin IV (Limited Clear Vinyl)“ i Christina PerriLovestrong (Clear Vinyl)” koje možete poručiti po povlašćenoj ceni uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…