Sedam nagrada za najbolje stvaraoce na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu

Međunarodni festival pozorišta za decu

Subotica, 19. septembar 2019. – Međunarodni festival pozorišta za decu dodeliće nekoliko nagrada učesnima gostujućih predstava – za najbolju predstavu u celini, režiju, scenografiju, originalnu muziku, najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka, glumačko majstorstvo (pet ravnopravnih nagrada) i nagradu za originalnost i fantaziju (opciono).

 26. Međunarodnog festivala pozorišta za decu održava se od 22. do 27. septembra u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica.

Festival je već proglasio dobitnike Nagrade za životno delo “Mali princ” – glumicu Branku Veselinović i pisca Ranka Risojevića.

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici jedan je od najznačajnijih festivala u regionu koji više od četvrt veka okuplja stvaraoce koji su svoj rad posvetili najmlađima.

Sa fokusom na lutkarstvu ali i sa prostorom za druge umetničke forme, Festival kontinuirano doprinosi promociji i razvoju pozorišta u Srbiji. Festival obuhvata zvaničnu selekciju (takmičarski program) u okviru koje će se ove godine naći četrnaest predstava za decu iz celog sveta, po izboru selektora, i druge prateće sadržaje.

Najmlađa pozorišna publika moći će da uživa u kreativnim, raznovrsnim i maštovitim umetničkim predstavama koje u Srbiju dolaze iz Kine, Rusije, Koreje, Poljske, Italije, Nemačke, Mađarske i mnogih drugih zemalja.

Članovi žirija za dodelu nagrada biće Ranko Risojević, Senka Petrović, i  Olga Zaets iz Rusije,

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…