1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. SDS: Svojim izjavama o Pinku Vučić krši zakon i izlazi iz predsedničkih nadležnosti

SDS: Svojim izjavama o Pinku Vučić krši zakon i izlazi iz predsedničkih nadležnosti

Socijaldemokratska stranka (SDS)

Beograd, 10. oktobar 2018. – Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavama o TV Pink prekršio zakon i nadležnosti, ulazeći direktno u nadležnosti Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i najavila da će na prvom sastanku opozicije o izbornim uslovima postaviti pitanje korišćenja nacionalnih frekvencija.

U saopštenju se podseća da je Vučić poručio da je "njemu bitno samo da Pink plaća porez" i da će "Pink još dugo raditi".

"On nam je ustvari poručio da danas u Srbiji nije bitno šta je po zakonu, već šta je njemu lično bitno. Postoje opravdane sumnje da je Pink Vučićeva privatna televizija i ta televizija godinama krši osnovna pravila za dobijanje nacionalne frekvencije", navodi se u saopštenju.

"Pink je režimski poligon za linčovanje političkih protivnika, paralelno tužilaštvo i sudnica i za to koristi nacionalnu frekvenciju koja je vlasništvo svih građana Srbije", ukazuje ta stranka.

U saopštenju SDS dodaje da uloga REM danas nije da razmatra prijave povodom zloupotrebe nacionalnih frekvencija, već da ignorisanjem ili nemuštim odgovorima učestvuje u režimskojpredstavi privida postojanja pravne države.

Bez pristupa medijima, nije moguće obezbediti ni fer izborne uslove, a mi danas živimo u državi u kojoj je režim privatizovao nacionalne frekvencije i u kojoj se Vučić ponaša i obraća kao vlasnik privatne kompanije, a ne predsednik države, ukazuje SDS.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…