Savez za Srbiju formiran iz želje da se zaustavi nepregledna kolona onih koji odlaze iz Srbije

Savez za Srbiju

Novi Sad, 27. oktobar 2018. – Lideri Saveza za Srbiju poručili su u Novom Sadu da taj opozicioni blok nije formiran iz mržnje prema nekome, već iz želje da se zaustavi "nepregledna kolona onih koji odlaze iz Srbije".

Na tribini u novosadskom Radničkom domu, na kojoj je predstavljen Program u 30 tačaka Saveza za Srbiju, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je da su institucije, mediji i ljudi u Srbiji "zarobljeni".

"Fabrika laži radi u tri smene, zato borba mora biti istrajna. Dužni smo da se suprotstavimo, da gasimo požar zajedno a ne da gledamo razlike", kazao je Lutovac, a preneo Savez za Srbiju.

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ocenio je da u istoriji Srbije "nije bilo većeg lažova od Aleksandra Vučića" i dodao da će Srbija biti normalna zemlja "kad televizija Pink izgubi nacionalnu frekvenciju".

"A izgubiće je tako što će postojati institucije koje će proceniti da li oni ispunjavaju uslove za nacionalnu frekvenciju koja je javni resurs", kazao je Đilas i dodao da su mediji poput Pinka, "fabrike mržnje i laži koje truju, šire mržnju i huškaju ljude jedne na druge po partijskoj pripadnosti".

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović odbacio je navode da je Savez za Srbiju formiran zbog "mržnje prema jednom čoveku".

"Okupili smo se da promenimo sistem i filozofiju rasprodaje, da zaustavimo neprekidnu kolonu onih koji odlaze, da uvedemo Zakon o poreklu imovine i neka počne od nas, da se sve doktorske diplome provere, da vratimo dostojanstvo prosvetnim i zdravstvenim radnicima", kazao je Stefanović.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je da postoje Savez za Srbiju koji se, kako je rekao, bori za sve ljude u zemlji i "savez protiv Srbije, upravo onaj koji hoće da ruši Spens".

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…