1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Savet za štampu: Konkurs za predstavnika javnosti

Savet za štampu: Konkurs za predstavnika javnosti

Upravni odbor Saveta za štampu, na osnovu članova 13. i 25. Statuta,  20. jula 2015. godine doneo je odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor predstavnika javnosti u Komisiji za žalbe.

Biraju se 3 (tri) predstavnika civilnog društva – javnosti u Komisiji za žalbe Saveta za štampu.

Kandidate za predstavnike civilnog društva u Komisiji za žalbe Saveta za štampu mogu predlagati: udruženja građana, nevladine, strukovne i obrazovne organizacije čiji se ciljevi, propisani statutom,  ostvaruju u oblasti medija, slobode govora i izražavanja mišljenja, zaštite ljudskih, manjinskih, dečijih prava i rodne ravnopravnosti; zaštite zakonitosti i vladavine prava, promovisanja transparentnosti rada nosilaca javne vlasti i vršilaca javih funkcija, borbe protiv korupcije i monopola.

Kandidate mogu predlagati i osnivači Saveta za štampu.

Predloženi kandidati moraju da ispunjavaju sledeće uslove: da su državljani Republike Srbije, da poseduju najveće profesionalne i moralne kvalitete, da su osobe sa visokim integritetom i autoritetom u oblasti kojom se bave.

Predstavnike civilnog društva – javnosti u Komisiji za žalbe Saveta za štampu biraju konsenzusom članovi Upravnog odbora Saveta za štampu, koji su dužni da razmotre sve pristigle predloge.

Javni konkurs za predlaganje predstavnika javnosti  trajaće 30 dana od dana objavljivanja (od 23.7. do 23.8.2015.)

Obrazložene predloge, sa biografijama kandidata, slati na e-mail: office@savetzastampu.rs ili na adresu: Savet za štampu, Ljube Jovanovića 9c, 11.000 Beograd. 

Izvor: Savet za štampu

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…