1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Samofalov: Socijaldemokratska stranka je protiv daljeg fragmentiranja opozicije

Samofalov: Socijaldemokratska stranka je protiv daljeg fragmentiranja opozicije

Konstantin Samofalov

Beograd, 22. avgust 2018. – Socijaldemokratska stranka (SDS) ne želi da učestvuje u projektima koji dodatno fragmentiraju opoziciju i unose novi razdor u građanski blok, pogotovo u trenutku kada je gotovo cela desnica ujedinjena, rečeno je agenciji Beta u toj partiji.

Na pitanje da li je SDS zainteresovan za učešće u "Građanskom bloku 381", koji je okupljen oko Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića, funkcioner SDS Konstantin Samofalov je rekao da se SDS zalaže za ujedinjene opozicije i ako je moguće ujedinjenje svih građanskih opcija u jednu kolonu, jer smatra da je to najbolje rešenje za smenu vlasti i održivu politiku.

"I SDS je mogla da napravi takvu kolonu, može to da učini i sada od stranaka koje su van formiranih blokova, jer smo u razgovoru sa svima. Ali to ne činimo, jer se zalažemo za ujedinjenje. Zamislite kada bi tako svako osnovao svoj blok i to nazvao ujedinjenjem. To je štetno i besmisleno", rekao je Samofalov.

Pokret slobodnih građana (PSG), Zelena ekološka partija Zeleni, Mađarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija Tolerancija u utorak su formirale "Građanski blok 381", na čijem čelu je predsednik PSG Saša Janković. Podršku tom bloku pružio je i Pokret centar.

Prethodno je najavljeno da će se u septembru održati osnivačka skupština Saveza za Srbiju koji čine bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, Narodna stranka, Levica Srbije, pokret Dveri, Demokratska stranka, Sindikat Sloga, Zdrava Srbija i Zajedno za Srbiju.

Spekuliše se da bi podršku tom savezu mogla da pruži i Demokratska stranka Srbije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…