Šabić: Tužilaštvo nema dokaza protiv Aleksandra Obradovića, ali ne sme da obustavi postupak

Foto: istinomer.rs

Beograd – Advokat Rodoljub Šabić ukazao je da je pre tri i po godine uhapšen Aleksandar Obradović, koji je javnost upoznao sa „teškim malverzacijama u fabrici ‘Krušik'“.

Dodao je i da se potvrdilo da tužilaštvo ne može, jer nema dokaza, da podigne bilo kakvu optužnicu ali da neće ili ne sme ni da obustavi postupak.

Iako se nije krio, ni bežao, on je spektakularno uhapšen, kao kriminalac najkrupnijeg formata„, naveo je Šabić u pisanoj izjavi, koji je predsednik civilnog odbora za zaštitu uzbunjivača i ljudskih prava.

Kako je istakao, „mada je od početka bilo očigledno da je dokumente prikupljao i objavio isključivo za to da bi nadležne i javnost upozorio na nezakonitosti i ugrožavanje javnog interesa nije mu priznat status uzbunjivača, a iz pritvora, da se brani sa slobode, pušten je tek posle žestokih reakcija javnosti„.

Te tri i po godine potvrđuju da naš pravosudni sistem, pogotovo tužilaštvo, definitivno više nije u stanju da obezbedi ostvarivanje čak ni elementarnih standarda pravne države što je, istakao je, jedan od najvažnijih razloga zbog koga nam se država svrstava među nekoliko najkorumpiranijih u Evropi„, rekao je Šabić podsetivši da je tužilaštvo još pre tri godine saopštavalo da je istraga u završnoj fazi.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…