1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. RTV Pančevo – sramota za novinarstvo i za Pančevo

RTV Pančevo – sramota za novinarstvo i za Pančevo

Građanska Vojvodina

Novi Sad, 17. jun 2017. (NDNV) – Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina smatra da RTV Pančevo predstavlja veliku sramotu za novinarstvo, građane Pančeva, Vojvodinu, te da je jedan od najgorih medijskih projekata u Srbiji danas, i to u veoma oštroj konkurenciji profesionalnog beščašća.

Posle protivzakonite i neljudske hajke koju je ovaj medij vodio protiv sudije Stanke Simonović – zbog toga što je donela jedino zakonitu i logičnu presudu koja međutim nije bila u interesu Srpske napredne stranke – napad RTV Pančeva na narodnu poslanicu Mariniku Tepić predstavlja još jedan drastičan pokazatelj kako malo vremena je potrebno da se nekada ugledan medij moralno i profesionalno surva u najprimitivniju partijsku kaljugu.

Prilogom pod naslovom “Ljubavni dvojac Marinike Tepić”, od 13.juna 2017 godine, ne samo da je zgažen novinarski kodeks i prekršen čitav niz zakona, između ostalog i Zakon o ravnopravnosti polova, nego je RTV Pančevo zaslužilo da mu Regulatorno telo za elektronske medije trajno oduzme dozvolu za emitovanje, što bi se verovatno i desilo da ovo “nezavisno telo” drži do zakona i da nije partijska ispostava SNS-a.

Građanska Vojvodina smatra da bi Poverenica za zaštitu ravnopravnosti morala oštro da reaguje na izveštavanje RTV Pančeva, jer ovaj medijski linč predstavlja diskvalifikaciju svih žena u našem društvu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…