RTV Novi Pazar za 10 meseci 90 miliona dinara

Novi Pazar

Novi Pazar, 06. oktobar 2016. (Beta) – Javnom preduzeću za informisanje Novi Pazar za deset meseci prošle godine iz budžeta Novog Pazara isplaćeno je blizu 90 miliona dinara, 20 miliona više nego u celoj 2014. godini, preneo je Radio Sto plus.

Ta sredstva su isplaćena, iako je taj medij prodat 14. avgusta prošle godine i od tad je prestalo njegovo direktno finansiranje iz gradske kase.

Regionalnoj televiziji je isplaćeno 89.710.797 dinara, koliko je bilo i predviđeno četvrtim rebalansom budžeta Novog Pazara za 2015. godinu.

Prvobitnim budžetom grada za prošlu godinu za finansiranje tog medija bilo je predviđeno 69 miliona dinara, međutim kasnijim izmenama je ta brojka narasla na 89 miliona.

Lokalna samouprava je toj televiziji u celoj 2014. godini prebacila 69 miliona dinara, a u 2013. godini još manje – 66 miliona dinara.

Glavna razlika između strukture troškova između 2013. i 2014. i prošle godine je u transferima sredstava za isplaćivanje novčanih kazni i penala po pravosnažnim rešenjima.

Po tom osnovu, grad je tokom prethodnih godina Regionalnoj televiziji prebacivao po oko 100.000 dinara, da bi im tokom osam meseci prošle godine, do privatizacije, uplatio čak 14,2 miliona dinara.

Regionalna televizija prodata je za 89.350 evra, a kupio ju je konzorcijum na čelu sa bivšim direktorom Denisom Mavrićem.

Osim Mavrića, novi vlasnici postali su gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i privrednici Muzafer Dragolovčanin, Mulaz Dacić i Nedžad Dragolovčanin.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…