1. Početna
  2. Društvo
  3. Rok za upis podataka u Registar medija 13. avgust 2015. godine

Rok za upis podataka u Registar medija 13. avgust 2015. godine

mediji

 Zakonom o javnom informisanju i medijima propisano da su svi izdavači medija koji su bili upisani u Registar javnih glasila dužni da do 13. avgusta 2015. godine izvrše upis nedostajućih podataka u Registar medija, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

U saopštenju se podseća na to da se Registar medija vodi u Agenciji za privredne registre Republike Srbije, a upis je počeo 13. februara 2015. godine.

Sa stanovišta Ministarstva kulture i informisanja, upis svih zakonom propisanih podatka u ovaj registar važan je i za javnost i za medije.

Upis podataka omogućava transparentan uvid u vlasničku strukturu medija, pri čemu za medije predstavlja ključni preduslov kako bi ubuduće, na svim nivoima vlasti, aplicirali za dodelu državne pomoći i projektno sufinansiranje medijskih sadržaja kojima se štiti i promoviše javni interes.

Ministarstvo kulture i informisanja apeluje na sve izdavače medija da u naredne tri nedelje izvrše svoju zakonsku obavezu, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…