1. Početna
  2. Vesti
  3. Evropska unija
  4. Srbija i Evropska unija
  5. Rezultati poziva Evropske platforme 2017

Rezultati poziva Evropske platforme 2017

Kultura Desk Kreativna Evropa Srbija

Beograd, 07. septembar 2017. – Objavljeni su rezultati poziva za evropske platforme programa Kreativna Evropa.

Među ukupno dvanaest podržanih platformi, tri organizacije i ustanove iz Srbije učestvuju u tri platforme, saopštio je Desk Kreativna Evropa Srbija.

Društvo Arhitekata Beograda ponovo je deo platforme Future Architecture sa još šesnaest evropskih organizacija. Projekat je bio podržan i u prethodnom pozivu za evropske platforme, a sada je ostvario maksimalnu podršku od 500.000 €.

Studentski kulturni centar u Novom Sadu učestvuje u platformi Aerowaves koja se bavi podrškom lokalnih plesnih scene širom Evrope i podrškom mladih autora iz zemalja partnera na projektu. Još prošle godine SKC Novi Sad pridružio se platformi i sada nastavlja učešće kao punopravan član. Ukupan iznos ostvarenih sredstava je 500.000 €. 

Ogranizacija koja po prvi put učestvuje u programu Kreativna Evropa je Novo kulturno naselje iz Novog Sada, koje je od sada deo evropske platforme Magic Carpets. Projekat se bavi podrškom i predstavljanjem novih umetnika i profesionalaca u kulturi kroz implementaciju strategija razvoja publike i podsticanje međunarodnih programa. Ostvarena podrška iznosi 500.000€, a u projektu učestvuje dvanaest organizacija.

Konkurs za evropske platforme je zahtevniji u odnosu na ostale pozive i manji broj ustanova i organizacija ostvaruje podršku po pozivu. Takođe, ne raspisuje se na godišnjem nivou, te je uspeh koji su domaće organizacije ostvarile jako veliki! 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…