Rezolucija 1325: Konsultacije o novom Akcionom planu

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju – Misija OEBS-a u Srbiji (OEBS) pozivaju zainteresovane predstavnike/ce organizacija civilnog društva da uzmu aktivno učešće na nekom od pet planiranih konsultativnih sastanaka povodom izrade Nacrta Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji (2016-2020). 

Konsultativni sastanci će se održati u pet gradova u Republici Srbiji u sledećim terminima:

  • 17. maj 2016. godine u Nišu
  • 18. maj 2016. godine u Vranju
  • 24. maj 2016. godine u Novom Pazaru
  • 25. maj 2016. godine u Kruševcu 
  • 30. maj 2016. godine u Novom Sadu

Finalna rasprava o Nacrtu NAP 1325 SP UN, održaće se u Beogradu u petak, 10. juna 2016. godine (detaljnije informacije biće blagovremeno dostupne). 

U cilju obezbeđivanja širokog konsultativnog procesa o Nacrtu NAP 1325 SB UN i uključivanja svih zainteresovanih aktera u javnu debatu na lokalnom nivou, pozivamo Vas da se odazovete ovom pozivu i date svoj aktivni doprinos u sprovođenju javnih konsultacija. 

Prijavu učešća na konsultativnim sastancima potrebno je dostaviti najkasnije do utorka 03. maja 2016. godine, na e-adresu: vladimir.pasajlic@civilnodrustvo.gov.rs.

U prijavi učešća neophodno je navesti ime i prezime, naziv organizacije, lokaciju na kojoj će prijavljeni/a prisustvovati i kontakt podatke (mejl adresa i telefon).

Izvor: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…