Rektorka Popović i sudija Majić dobitnici priznanja Doprinos godine Evropi za 2019. godinu

Evropski pokret u Srbiji (EPuS)

Beograd, 05. februar 2020. – Dobitnici priznanja „Doprinos godine Evropi“ za 2019. godinu, koju dodeljuje Evropski pokret u Srbiji, su rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović i sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić, saopštio je Evropski pokret u Srbiji.

Evropski pokret u Srbiji navodi da „nagrađivanjem zaslužnih pojedinaca i organizacija želi da podstakne angažovanje na izgradnji modernog i demokratskog društva u Srbiji, kao i rad na promociji evropskih vrednosti i podržavanja reformskih procesa koji vode ka punopravnom članstvu Srbije u Evropskoj uniji“.

Priznanja će biti svečano uručena u petak u 19 sati u Aeroklubu u Beogradu, a uručiće ih predstavnica Evropskog pokreta u Srbiji i članica žirija Jelica Minić i potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji Vladimir Međak.

Priznanje Doprinos godine Evropi ustanovili su 2002. godine Evropski pokret u Srbiji (EPuS) i Međunarodni evropski pokret (MEP), a dodeljuje se za govor, knjigu, konkretnu akciju ili stav pojedinca, organizacije ili grupe građana koji su u protekloj godini značajno doprineli procesu evropskih integracija i promociji evropskih ideja i vrednosti u našoj zemlji.

Žiri za odluku o dobitniku nagrade čine predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Mihailo Crnobrnja i dosadašnji dobitnici nagrade, među kojima su Goran Svilanović, Tanja Miščević, Ivan Vejvoda, Sonja Liht, Saša Janković, Rodoljub Šabić, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije CINS, Brankica Janković, Marko Somborac i drugi.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…