RCC: Otvoren konkurs za nagradu za inovativna rešenja sa Zapadnog Balkana

Sarajevo – Savet za regionalnu saradnju (RCC) je objavio poziv za podnošenje prijava za godišnju regionalnu nagradu za inovativna, prilagodljiva i tržišno utemeljena rešenja sa Zapadnog Balkana, sa ukupnim fondom od 30.000 evra.

Od ukupnog fonda za nagradu „Butterfly Innovation Award 2023„, najbolje rešenje iz svake od šest kategorija dobiće nagradu u iznosu od 5.000 evra.

Kao i prošle godine, kreativne osobe mogu da se prijave za najviše dve od šest kategorija, među kojima su industrijske inovacije, zelene inovacije, inovacije u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, inovacije mladih, univerzitetske inovacije i inovacije žena.

Zainteresovani mogu da pošalju prijave do 15. novembra, a dobitnici nagrade će biti proglašeni na događaju koji će biti održan do 15. decembra.

Prijave mogu poslati osobe sa stalnim boravkom na Zapadnom Balkanu, a za inovativna rešenja se mora pokazati da imaju konkretan uticaj na Zapadnom Balkanu.

Cilj ovogodišnje nagrade je da se nastavi podržavanje ekonomskog razvoja Zapadnog Balkana prihvatanjem digitalne transformacije i podstrekivanjem ekološke održivosti, kao i promocijom inovativne kulture u regionu kroz prikazivanje postignuća u oblasti inovacija i osnaživanje osetljivih grupa kao što su mladi i žene.

Nagrada „Butterfly Innovation Award 2023“ je deo Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište Zapadnog Balkana, finansira je Evropska unija, a projekat sprovodi Savet za regionalnu saradnju.

 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…