Razlivalište: Otvorene prijave za učešće mladih u omladinskom izazovu

Razlivalište

Beograd, 07. avgust 2020. – Organizacija Razlivalište, drugi put po redu, organizuje 12. i 13. septembra online izazov u okviru regionalnog programa UPSHIFT.

Konkurs za prijavu na online izazov otvoren je za mlade od 13 do 19 godina i traje od 3. do 24. avgusta.

UPSHIFT je program koji realizuje Razlivalište u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“ koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

UPSHIFT  je omladinski izazov koji pruža podršku onima koji žele da unaprede život u svom okruženju, steknu uvid, razumevanje i praktične veštine za rešavanje problema u društvu i prirodi oko nas.

Projekat se svaki put odnosi na druge regije, a ovog puta fokusiran je na Zapadnu Srbiju i Šumadiju (Mačvanski, Kolubarski, Zlatiborski, Moravički, Raški, Šumadijski, Pomoravski, kao i Rasinski okrug).

Mladi se prijavljuju u timovima od 3-5 članova sa problemom koji primećuju u svom okruženju, a za koji će razvijati rešenje kroz Design Thinking metodologiju i mentorski rad.

Od 16 izabranih timova za online izazov, žiri će, nakon dvodnevnih radionica, izabrati 8 timova koji će osvojiti finansijsku podršku u iznosu do 2000 evra i mentorsku podršku za realizaciju rešenja problema koji su prijavili na konkurs.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…