Raspisani javni konkursi Fonda „Dr Zoran Đinđić“ Univerziteta u Novom Sadu

Foto: facebook.com/UniverzitetuNS

Novi Sad – Univerzitet u Novom Sadu objavio je javne konkurse za predlaganje kandidata za godišnje nagrade „Dr Zoran Đinđić“ za mlade naučnike i istraživače za školsku 2022-2023. godinu i godišnju nagradu „Dr Zoran Đinđić“ za najbolji završni rad na osnovnim i master akademskim studijama iz oblasti filozofskih i socioloških nauka za školsku 2022-2023. godinu.

Godišnje nagrade „Dr Zoran Đinđić“ za mlade naučnike i istraživače dodeljuju se najboljim mladim naučnicima i istraživačima sa teritorije AP Vojvodine za izuzetne rezultate u oblasti nauke i istraživačkog rada.

Nagrade se dodeljuju jednom godišnje za školsku godinu koja prethodi raspisivanju konkursa. Dobitnicima Nagrade dodeljuje se diploma i novčana nagrada.

Kandidati za Nagrade su lica u radnom odnosu u naučnoistraživačkoj organizaciji sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, koji samostalno podnose prijavu na Javni konkurs.

Godišnja nagrada „Dr Zoran Đinđić“ za najbolji završni rad na osnovnim i master akademskim studijama iz oblasti filozofskih i socioloških nauka dodeljuje se autoru odbranjenog završnog rada na osnovnim i master akademskim studijama iz oblasti filozofskih i socioloških nauka. Dobitniku Nagrade dodeljuje se diploma i novčana nagrada.

Predloge za dodelu Nagrade podnose fakulteti sa univerziteta čiji su osnivači Republika Srbija ili Autonomna pokrajina Vojvodina.

Poziv za predlaganje kandidata za dodelu te godišnje nagrade otvoren je do 24. novembra 2023. godine, dok je poziv za predlaganje kandidata za dodelu godišnjih nagrada „Dr Zoran Đinđić“ za mlade naučnike i istraživače otvoren do 27. novembra 2023. godine.

Predlozi sa pratećom dokumentacijom podnose se na adresu: Univerzitet u Novom Sadu, Dr Zorana Đinđića 1, 21102 Novi Sad, sa naznakom: za Nagrade „Dr Zoran Đinđić“ za mlade naučnike i istraživače ili za Nagradu „Dr Zoran Đinđić“ za najbolji završni rad. Prilikom dostavljanja prijava obavezno konsultovati pravilnike koji preciznije definišu uslove konkurisanja i način dostavljanja dokumentacije na konkurs.

Finansijski pokrovitelj nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Detaljnije informacije u vezi sa konkursom mogu se naći na sajtu Univerziteta u Novom Sadu, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…