1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Raspisana dva konkursa u okviru ACT projekta

Raspisana dva konkursa u okviru ACT projekta

Konkurs ACT program

Beograd, 17. april 2021. – U okviru ACT projekta raspisani su pozivi koji za cilj imaju da organizacije građanskog društva (OGD) i jedinice lokalne samouprave (JLS) kreiraju zajedničke inicijative koje će doneti inovativne mehanizme i alate za veće učešće građana u procesu donošenja odluka.

Projekat ACT sprovode Helvetas Swis s Intercooperation i Građanske inicijative.

To su grantovi za partnerske inicijative i Zajednički odgovor OGD i JLS na posledice izazvane COVID-19, a rok za podnošenje predloga projekata je 14. maj, kaže se u saopštenju ACT-a.

Objavljeni pozivi se odnose na veće učešće građana na lokalnom nivou u procesima donošenja odluka i definisanje i usvajanje propisa za uključivanje građana u kreiranje i sprovođenje javnih politika, kao i na razvoj inovativnih mehanizama i alata za veće učešće građana u procesima donošenja odluka za prevazilaženje posledica izazvanih korona virusom.

Kako se navodi u saopštenju, poziv je namenjen organizacijama građanskog društva i jedinicama lokalne samouprave.

Iznos po predlogu projekta je do milion i četiri stotine hiljada dinara, a trajanje pojedinačnih ugovora je 12 meseci.

Okvirni, predviđeni broj podržanih partnerstava OGD i JLS za oba poziva je do 26.

Detaljne informacije u vezi sa prijavom, mogu se pronaći na veb sajtu act.org.rs.

Vlada Švajcarske, preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, opredelila je 5,75  miliona švajcarskih franaka za realizaciju prve faze ACT projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo“, koja traje do kraja 2023. godine.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…