Raspisana dva javna poziva u okviru Swiss Pro programa

Swiss Pro

Beograd, 21. jun 2018. –  U okviru Programa Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti (Swiss PRO) raspisana su dva javna poziva za organizacije civilnog društva i lokalne samouprave u Srbiji.

Raspisan je:

 Javni poziv za podršku organizacijama civilnog društva za sprovođenje socijalno-inovativnih projekata

i

Javni poziv za tehničku podršku lokalnim samoupravama za unapređenje procedura za finansiranje projekata organizacija civilnog društva.

Program podrške Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – (Swiss PRO) treba da doprinese poboljšanju kvaliteta života građana i građanki Srbije, naročito onih koji pripadaju ranjivim društvenim grupama, kroz unapređenje vladavine prava na lokalnom nivou, jačanje društvene kohezije i povećanje odgovornosti, transparentnosti, efikasnosti i delotvornosti lokalnih samouprava, kao i učešća stanovništva u procesima donošenja odluka.

Vlada Švajcarske, kroz Švajcarsku agenciju za razvoj i saradnju (SDC) opredelila je sredstva u ukupnom iznosu od 5,8 miliona evra za realizaciju programa u periodu od 1. januara 2018. do 31. decembra 2021. godine.

Kancelarija za Ujedinjene nacije za projektne usluge (UNOPS) kao implementator je odgovorna za realizaciju programa koji će se u određenim aktivnostima sprovoditi u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Projekti odabrani putem javnih poziva, će se u najvećoj meri sprovoditi u skladu sa metodologijom dodele bespovratnih sredstava. Na ovaj način institucije korisnice sredstava imaju punu kontrolu nad realizacijom projekta, dok UNOPS prati sprovođenje i pruža tehničku podršku.

Program Swiss PRO se oslanja na dobre prakse i ostvarene rezultate svojih prethodnika, razvojnih programa  EU PROGRES-a i Evropskog PROGRES-a.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…