Raspisan novi konkurs za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta

predlog projekta

Beograd, 1. mart 2018. – Ministarstvo pravde raspisalo je novi Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), a ukupan iznos sredstava koji je predviđen za dodelu je 445 miliona dinara.

Krajnji rok za dostavljanje predloga projekata je 14. mart 2018. 

U pitanju je treći javni konkurs za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta, a ovogodišnji predviđeni iznos za dodelu je za gotovo 100 miliona dinara veći u odnosu na prethodna dva konkursa.

Pravo učešća na konkursu imaju svi nosioci projekta iz oblasti javnog interesa (zdravstvo, kultura, prosveta, humanitarni rad…), a predlog o raspodeli sredstava donosi Komisija Ministarstva pravde sačinjena od predstavnika relevantnih institucija – tužilaštva, ministarstava zdravlja, prosvete, kulture, rada i pravde.

Na internet prezentaciji Ministarstva pravde objavljeni su kriterijumi za vrednovanje projekata, način podnošenja prijava i rok u kome one treba da se podnesu, kao i potrebna dokumentacija za učešće na konkursu.

Lice zaduženo za davanje obaveštenja o javnom konkursu je Darko Bošković, elektronska pošta oportunitet@mpravde.gov.rs, tel: 011 785 8000.

Ministarstvo pravde je prvi Javni konkurs za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta raspisalo marta 2016. godine, kada je 351.509.000 dinara bilo raspodeljeno na 67 korisnika, među kojima susu bile mahom škole, centri za socijalni rad, domovi zdravlja, bolnice, domovi za stara lica i gerontološki centri. 

Drugi konkurs je raspisan marta 2017. godine, a sredstva u istom iznosu su raspoređena na 98 korisnika.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…