Raspisan konkurs za godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije

Udruženje novinara Srbije

Beograd, 15. novembar 2016. – Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je raspisalo konkurs za novinarske nagrade za 2016. godinu koje će biti uručene na Dan UNS-a, 21. decembra.

UNS dodeljuje nagradu za životno delo, za uredjivanje "Dimitrije Davidović", za novinarsko stvaralaštvo "Laza Kostić", komentar ili kolumnu "Bogdan Tirnanić", specijalnu nagradu "Žika M. Jovanović" za doprinos istoriji štampe i novinarstva, za teorijske radove o novinarstvu i publicističko delo, kao i Zlatnu povelju za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije.

Pravo predlaganja i pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani.

Predlozi treba da sadrže jasno naznačen naziv nagrade za koju se konkuriše, obrazloženu kandidaturu i novinarske radove za koje su autori kandidovani (isečke ili fotokopije tekstova, tonske i video zapise CD ili DVD).

Predloge za nagrade treba dostaviti najkasnije do 15. decembra 2016. godine, u pet primeraka, na adresu: Udruženje novinara Srbije, Resavska 28/I, 11 000 Beograd, sa naznakom "ZA GODIŠNJU NAGRADU UNS-a". Predlozi se mogu dostaviti i lično, u sekretarijatu UNS-a.

UNS će uvažiti predloge koji stignu poštom zaključno sa 16. decembrom do 13 sati, ukoliko imaju poštanski žig od 15. decembra 2016. godine, navodi se u saopštenju.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…