1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Radna grupa NVO za pregovore o Kosovu

Radna grupa NVO za pregovore o Kosovu

Civilno društvo

Dvadesetak organizacija civilnog društva održalo je osnivačku sednicu Radne grupe za pregovaračko poglavlje 35, o Kosovu, koja će pratiti normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i primenu Briselskog sporazuma.

Radna grupa za poglavlje 35 formirana je u okviru Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji koji okuplja više stotina organizacija koje će pratiti proces pregovora Srbije i EU, davati komentare i zastupati ideje i predloge civilnog društva u ovom procesu.

Odlukom Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Konvent je formalno priznat kao telo koje će Odbor konsultovati prilikom razmatranja pregovaračkih pozicija Vlade Srbije.

Kako je saopšteno 9. jula iz Centra za praktičnu politiku, cilj Radne grupa za pregovaračko poglavlje 35 jeste da pomogne proces normalizacije odnosa i unapredi život građana Srbije i Kosova kroz zastupanje predloga praktičnih politika, konkrentih rešenja za implementaciju Briselskog sporazuma i kroz promociju vrednosti Evropske unije, navodi se u saopštenju.

Radna grupa je otvorena za sve organizacije civilnog društva, profesionalna i akademska udruženja i pojedince-eksperte koji se bave ovom temom.

Opširnije na portalu euractiv.rs.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…