Radio-televizija Kragujevac možda ostane bez dozvole za emitovanje

Kragujevac, 07. novembar 2016. – Radio-televiziji Kragujevac (RTK) preti oduzimanje dozvole za emitovanje jer od kada je privatizovana nije uplatila nijedan dinar na ime naknade Regulatornom telu za elektronske medije (REM), zbog čega je taj dug do novembra narastao na milion i 740.000 dinara.

Ta kuća koja zapošljava 67 radnika, pre godinu dana je prodata privredniku iz Kruševca Radoici Milosavljeviću. Zbog teškog stanja u RTK, sindikat je 7. novembra najavio radikalizaciju jednočasovnog štrajka upozorenja koji se održava poslednje tri nedelje, prenosi Beta.

"Plaćanje naknade REM je zakonska obaveza svakog emitera, bez obzira da li je nacionalni, regionalni ili lokalni. Neplaćanje povlači zakonsku mogućnost da REM oduzme dozvolu pružaocu medijskih usluga pre isteka važećeg roka", rekla je za RTK članica Saveta REM Olivera Zekić.

Ona je navela da REM ima mogućnost da RTK da rok za plaćanje duga što je praksa u radu tog tela, ali se o tome prvo mora postići dogovor RTK i REM.

"U slučaju televizije Kragujevac, još nismo odlučivali o tom pitanju, ali ako ne dođe do tog dogovora, REM ima zakonsku mogućnost i pravo da toj medijskoj kući oduzme dozvolu za emitovanje", rekla je ona.

Olivera Zekić je zaključila da će o sudbini RTK odlučiti Savet REM, na redovnoj sednici.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…